Events

INDIVIDUELE SCHINDER(HANNES) BIKEMARATHON

We hebben goed nieuws voor je! Ook de populaire Schinder(hannes) Marathon 2021 gaat alsnog door.

Wij, het team van de MTB series, willen graag de organisatie en de vele vrijwilligers uit Emmelshausen steunen. Omdat de omstandigheden momenteel nog moeilijk en onvoorspelbaar zijn, hebben wij besloten het evenement als een virtueel evenement te houden. We hopen dat we op deze manier de Schinder(hannes) marathon in leven kunnen houden. Want in 2022 willen we elkaar weer zien in Emmelshausen!

Er zijn de gebruikelijke vier afstanden om uit te kiezen. Voor de begeleiders en voor iedereen die niet van fietsen houdt, kan de lange en fun afstand ook te voet of hardlopend worden afgelegd.

Aanmelding en registratie:

 • Inschrijving voor een online parcours via de-timing tot 6 augustus 2021.
 • Na betaling van het inschrijfgeld ontvangt u een e-mail met de inschrijvingsbevestiging en uw toegangscode.
 • Twee mogelijkheden om uw deelname aan de resultatenlijst toe te voegen
  • met MTB series App: (1) installeer app op mobiele telefoon, (2) voer code van registratiebevestiging in zoekveld in, (3) start tracking, (4) rij of loop route, (5) beëindig tracking
  • of met tracker zoals Garmin, Polar: (1) start tracking, (2) leg de afstand af met je fiets of te voet, (3) stop tracking, (4) GPX-bestand downloaden, (5) GPX-bestand uploaden met uw code, upload link met login uit de ontvangen e-mail
  • Om uw tijd in de resultatenlijst te corrigeren stuur een verzoek aan eline@sportservicelinssen.nl
 • Je hebt de volgende keuze bij deelname
  • Tussen 26 juni en 6 augustus 2021
  • met je MTB of gravelbike
  • op een gelijkwaardig parcours met dezelfde lengte en nagenoeg dezelfde paden (niet alleen op de weg dus) en de lange en funafstand kun je zelfs wandelend of rennend afleggen.
  • op een locatie naar keuze.

Afstanden:
Lange afstand: 104 km
Middel afstand: 69 km
Korte afstand: 42 km
Funafstand: 27 km

De volgende leeftijdsgroepen hebben startrecht:
Lange afstand: Geboortejaar 2002 en ouder
Middel afstand: Geboortejaar 2002 en ouder
Korte afstand: Geboortejaar 2002 en ouder
Funafstand: Geboortejaar 2002 en ouder

Aanmelding en meer informatie:
hier

Startnummers:
Online na ontvangst van de betaling als download.

Diensten:
Startnummer, uitslagenlijsten en certificaten op internet, een deelname-sticker van Emmelshausen en een aandenken.

Optioneel bestaat de mogelijkheid om een sportshirt van de Schinder(hannes) Marathon te kopen. Zonder meerprijs kunt u het shirt laten bedrukken met uw voornaam.

 

Deelnamekosten:
Deelnemers: 15,– €
MTB series deelnemers ontvangen een korting van € 5,–

Annulering:
Annulering van de inschrijving is niet mogelijk. Er is geen recht op terugbetaling van de deelnamekosten of andere kosten.

Uitslagen (h/d):
Er zal geen prijsuitreiking ter plaatse plaatsvinden. De uitslagenlijsten zullen bekend gemaakt worden bij de-timing na de sluitingsdatum van deelname. De organisator beoordeelt de ingezonden resultaten en stelt vast of ze naar behoren zijn uitgevoerd. Zo niet, dan wordt de tijd uit de resultatenlijst geschrapt.

Prijzen:
Alle deelnemers zullen deelnemen aan een loterij met naturaprijzen.

Fotomateriaal:
Foto’s genomen tijden de uitdaging zijn van harte welkom. We verheugen ons erop om ze op Facebook enz. te plaatsen voor je. Je mag deze toesturen aan ons e-mailadres: info@mtb-series.eu 

Deelnamevoorwaarden:
Wij willen erop wijzen dat het niet mogelijk is de verstrekte informatie te controleren en dat aan onjuiste informatie geen aanspraken kunnen worden ontleend. De organisator benadrukt dat de deelname puur recreatief is en dat er geen grote prijzen of belangen mee gemoeid zijn. Virtueel bedrog wordt bestraft met diskwalificatie. Het dragen van een helm tijdens het fietsen is verplicht. Deze helm moet voldoen aan de erkende veiligheidsvoorschriften en -normen en moet voorzien zijn van een keurmerk van een internationaal erkend certificeringsinstituut. Elke deelnemer verplicht zich tot eerlijk en milieuvriendelijk gedrag.

Verkeersregels:
Men dient de geldende verkeersregels in acht te nemen.

Aansprakelijkheid:
Deelname is op eigen risico. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor een adequate verzekering.
De deelnemers zien af van alle wettelijke aanspraken, ook jegens derden, en bevestigen dit door hun inschrijving. Uitdrukkelijk uitgesloten zijn schadeclaims in geval van ongevallen, letsel, beschadiging of diefstal van de deelnemer tegen de organisator, zijn sponsors, partners en hun vertegenwoordigers.

Met de indiening van de inschrijving worden de deelnemingsvoorwaarden en de uitsluiting van aansprakelijkheid van de organisator aanvaard. De deelnemer bevestigt bij zijn inschrijving dat zijn training- en gezondheidstoestand voldoen aan de eisen van de wedstrijd en dat hij op de hoogte is van de gezondheidsrisico’s en andere gevaren en omstandigheden die aan de wedstrijd zijn verbonden. Eventuele reddingsoperaties komen voor rekening van de betrokken deelnemer.

De organisator aanvaardt geen aansprakelijkheid indien het evenement door overmacht wordt geannuleerd of uitgesteld.

Kijk hier voor de privacy policy en hier voor de algemene voorwaarden.

Privacy statement in verband met beeldmateriaal:
Met je aanmelding voor de MTB series betekent het dat je ook akkoord gaat met opnames van foto’s en video’s tijdens MTB series-wedstrijddagen welke door ons gemaakt worden. Dit beeldmateriaal bewaren we in ons archief en een selectie hiervan publiceren we op social media, in de nieuwsbrief, drukwerk en op onze websites. Doel is de promotie van het desbetreffende evenement en er kan geen aanspraak op een vergoeding gemaakt worden.

Privacy:
De persoonsgegevens die door de deelnemer tijdens het registratieproces worden verstrekt, worden door de organisator en zijn dienstverleners opgeslagen en verwerkt met het oog op de uitvoering en afhandeling van het evenement. Dit geldt met name voor de gegevens voor de verwerking van de betalingsprocedure.

Voor de processen van registratie en verwerking van het evenement werken wij samen met de externe timingfirma de-timing. Met de inschrijving aanvaardt de deelnemer de overdracht van persoonsgegevens aan de-timing voor de verwerking van het evenement. Bij gebruik van het registratieportaal zijn ook de richtlijnen inzake gegevensbescherming van de-timing en haar dienstverleners van toepassing.

Een deel van de persoonsgegevens (naam, voornaam, leeftijdsgroep, woonplaats, team, club, startnummer, resultaat) van de deelnemer kan worden afgedrukt of gepubliceerd in alle media die het evenement ondersteunen (drukwerk, website, sociale media, persartikelen, etc.) voor de presentatie van start- en resultatenlijsten. Met de inschrijving stemt de deelnemer in met de opslag en het gebruik van persoonsgegevens voor dit doel.

De deelnemer kan schriftelijk of per e-mail bij de organisator bezwaar maken tegen de openbaarmaking van persoonsgegevens.

Kellerwald Bikemarathon virtueel in je eigen omgeving

Uitslagen

Sponsoren / Partners